• „Pentru Patrie“ este publicaţia lunară editată de Ministerul Administraţiei şi Internelor, 52 de pagini color, difuzată în toate structurile centrale şi teritoriale.
  • „Actul de naştere“ a fost semnat în februarie 1949, iar primul număr s-a tipărit în noiembrie 1949, continuând să apară fără întrerupere, până astăzi, cu excepţia perioadei iulie 1956-ianuarie 1957 când şi-a suspendat apariţia.
  • Revista a funcţionat în componenţa structurilor de informare şi comunicare, dar şi ca unitate distinctă în cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor. În prezent are statut de compartiment în cadrul Centrului Multimedia, serviciu subordonat Direcţiei Informare şi Relaţii Publice.
  • Colectivul revistei „Pentru Patrie“ este constituit pe principii jurnalistice, are în componenţă 3 redactori, 2 tehnoredactori şi un administrator-marketing. Principala atribuţie este editarea publicaţiei centrale a M.A.I.

Redacţia se află în clădirea Centrului Cultural, din str. Mihai Vodă nr. 17, sector 5. 

     Redactor şef: Mircea Stoian (Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.; Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.)

     Redactori:      Cătălin Eftene (Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.; Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.)

     Compartiment tehnic:

                            Mioara Negoiţă (Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.)

     Compartiment marketing:

                            Paul Mircea (Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.)

 Lunar este editată varianta tipărită a revistei „Pentru Patrie“, iar ediţia online se actualizează bisăptămânal sau ori de câte ori evenimentele impun. Tematica celor două variante de editare ale revistei „Pentru Patrie" cuprinde subiecte din activitatea structurilor componente ale M.A.I. şi participări la diferite misiuni internaţionale, precum şi teme de interes sugerate de cititori.

Rãspunderea pentru opiniile exprimate revine autorilor. Materialele ne­publicate nu se înapoiazã.